Onderbeen ras-Hagenees Jeffrey Huf geamputeerd: 'Ik heb enorm veel fantoompijn'

Jeffrey Huf in het ziekenhuis.
Jeffrey Huf in het ziekenhuis. © Rob Vlastuin
DEN HAAG - Hagenaar Jeffrey Huf heeft 'enorm veel fantoompijn' na de amputatie van zijn onderbeen. De voormalig radio- en televisiemaker bij Omroep West ging maandag voor de tweede keer onder het mes in MCH Westeinde in Den Haag. 'Ik heb veel pijn in mijn scheen- en kuitbeen, maar die zitten er niet meer. Heel naar', vertelt Huf vlak na de operatie.
Het  
vanwege een ontsteking door suikerziekte. Woensdag vond
plaats en werd zijn voet geamputeerd. Maandag moest ook de rest van zijn onderbeen eraan geloven. 'De operatie is goed gegaan. Het was een hele zware dag, maar ik ben nog steeds positief', vertelt Huf die nog onder de morfine zit.
Hij heeft het, vooral door de pijn, moeilijk met de operatie. 'Maar ik zie licht aan het eind van de tunnel.' De vele berichten die hij krijgt via social media en kaartjes helpen hem daarbij. 'Dat is ontzettend lief en waardeer ik zeer.'

Leren lopen

Als alles goed gaat, mag Huf over een kleine twee weken naar Sophia Revalidatie om daar te leren lopen met een prothese. 'We gaan ervoor!'
Huf is samen met Paula Udondek bezig met een televisieserie voor kinderen, over diabetes. Daarmee wil hij kinderen duidelijk maken dat ze gezonder moeten leven.