Gaat de Mandelabrug verdwijnen? Gemeente Zoetermeer onderzoekt mogelijkheden

ZOETERMEER - Eén van de lelijkste plekken van Nederland gaat misschien wel verdwijnen: de Mandelabrug in Zoetermeer. Het stadsicoon werd in de jaren '90 gebouwd vanwege de Floriade. Maar het is volgens velen, inclusief de gemeente Zoetermeer , nu aan vervanging toe. Er wordt onderzoek gedaan naar wat de stad precies met de brug kan gaan doen. Over een aantal weken neemt de gemeenteraad hier een besluit over.
In 2012 gaf Omroep West-verslaggever Jens van Pieterson de brug op bij het VPRO-programma 'De Slag Om Nederland'. Het programma zocht in een wedstrijd naar de lelijkste plek van het land. En met succes, want de geel-blauwe brug haalde de finale. En na de finale nam de gemeente maatregelen. Zo werd het stationsplein aan de kant van de wijk Rokkeveen helemaal opgeknapt en er werden bloembakken neergezet.
Maar dat is niet genoeg. De gemeente Zoetermeer is aan het kijken naar andere opties. Een van die opties is zelfs het neerzetten van een compleet nieuwe brug. 'Alleen hebben we daar nu het geld niet voor,' zegt wethouder Marc Rosier (VVD). 'Het doorkruist een belangrijk leefgebied in de stad. Het is een icoon zelfs. Alleen zoals het er nu uitziet is het niet aantrekkelijk. Voor niemand niet.'

Goede ideeën gezocht!

De gemeente vestigt hierbij de hoop op mensen die goede ideeën hebben, of ondernemers die zich in het project willen mengen. 'En dan zorgen wij ervoor dat wij hen in contact brengen met de juiste mensen.'
Het onderzoek naar de mogelijkheden, dat de naam 'Entree Zoetermeer' draagt, moet wel eerst nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.