Den Haag wil Scheveningse Bosjes, Waterpartij en Westbroekpark samenvoegen tot Internationaal Park

DEN HAAG - Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag wil één groot stadspark in de gemeente realiseren: het Internationaal Park. Het college presenteerde woensdag het plan om de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij en het Westbroekpark met elkaar te verbinden. Inwoners kunnen de komende zes weken laten weten wat zij hiervan vinden.
Wethouder Boudewijn Revis: 'In het hart van de Internationale Zone in Den Haag liggen drie prachtige groengebieden met ieder een bijzonder, eigen karakter. Die drie gebieden liggen nu - ogenschijnlijk toevallig - naast elkaar en zijn amper met elkaar verbonden. Dat willen we veranderen. We hebben de ambitie om van deze groengebieden een aantrekkelijk park te maken.'
Om het Internationaal Park te verwezenlijken, wil het college onder andere een tunnel voor voetgangers en fietsers creëren onder de B.M. Teldersweg. Ook moet er een betere padenstructuur komen en wordt er een verbindende hoofdroute aangelegd van ongeveer vijf kilometer. Daarnaast krijgt het park volgens het plan een grootschalige opknapbeurt. Zo moet er meer beplanting en meer variatie in dier- en plantensoorten komen.

Verschillende zones

Het gecombineerde park wordt onderverdeeld in zones. In bepaalde zones kunnen bezoekers genieten van de stilte en natuur. In andere zones van het park kunnen het hele jaar door activiteiten en (kleinschalige) evenementen worden georganiseerd. Gedacht wordt daarbij aan een grote speelvijver waar kinderen in de zomer kunnen badderen en in de winter geschaatst kan worden.
De gemeente Den Haag heeft het plan voor het Internationaal Park afgestemd met onder andere natuurorganisaties, bewonersgroepen en nabijgelegen organisaties en attracties. Voor het park is de komende jaren 6,5 miljoen euro beschikbaar. Met dit bedrag wil de gemeente de eerste belangrijke ingrepen betalen, zoals de onderdoorgang in de B.M. Teldersweg, de verbetering van de padenstructuur en de eerste impuls in het groen.