Vervanging St. Sebastiaansbrug in Delft niet voor 2020 klaar

DELFT - De vernieuwde St. Sebastiaansbrug zal niet voor 2020 worden opgeleverd. Dat heeft de gemeente Delft woensdag laten weten. In eerste instantie zou de brug niet voor 2019 klaar zijn, dat is nu dus een jaar later.
De bestuurders van de gemeente Delft, provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zijn het woensdag eens geworden over de kostenverdeling.

De huidige brug wordt vervangen door een beweegbare brug met een doorvaarthoogte van 4,5 meter. Dat is net zo hoog als de huidige brug. Het ontwerp van de beweegbare brug, die aparte rijbanen krijgt voor openbaar vervoer, moet nog worden uitgewerkt.

LEES OOK: Ontwerp van de Delftse Sebastiaansbrug bekend

Feitelijk verandert er niets aan het soort brug: de Sebastiaansbrug is nu al een basculebrug, waarbij het wegdek schuin omhoog opengaat.

Hoofdpijndossier

Al sinds 2008 staat de vernieuwing van de Sebastiaansbrug, die de oude binnenstad van Delft met de TU-wijk verbindt, ter discussie. Toen bleek dat de staat van onderhoud van de brug zo slecht was dat deze moest worden vervangen.

Wethouder Lennart Harpe (gemeente Delft), Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland) en Tom de Bruijn (MRDH) hebben overeenstemming bereikt over hoe de kosten worden verdeeld. Binnenkort zullen ze een intentieovereenkomst ondertekenen.
Meer over dit onderwerp:
Brug Delft Overeenstemming Afspraken Verkeer
Deel dit artikel: