Voorlopig geen vluchtelingen naar voormalige Julianakazerne in Haagse wijk Benoordenhout

Prinses Julianakazerne Den Haag
Prinses Julianakazerne Den Haag © ANP
DEN HAAG - De voormalige Prinses Julianakazerne aan de Thérèse Schwartzestraat in Den Haag is voorlopig uit beeld als opvanglocatie voor statushouders, asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben en wachten op definitieve woonruimte.
Het stadsbestuur heeft het Rijksvastgoedbedrijf laten weten 'op dit moment' af te zien van het aanbod om deze groep asielzoekers onder te brengen in het leegstaande gebouw. Dat heeft de woordvoerder van wethouder Joris Wijsmuller (HSP) bevestigd tegenover Omroep West.
De gemeente gaat eerst proberen statushouders te huisvesten in het voormalige ministerie van Sociale Zaken aan de Anna van Hannoverstraat. Dat moet gebeuren na 1 januari. Tot die tijd wordt het gebouw in Bezuidenhout gebruikt als noodopvang voor vluchtelingen.

Minister Stef Blok

Begin vorige maand maakte minister Stef Blok (Rijksdienst en Wonen) bekend dat leegstaande gebouwen van het Rijksvastgoedbedrijf kunnen worden ingezet voor de huisvesting van vluchtelingen. In Den Haag werden de voormalige Prinses Julianakazerne en het voormalige ministerie van Sociale Zaken aangeboden.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen