Extra HTM-beveiligers tijdens drukke feestdagen en evenementen in Den haag

Controleurs van HTM bij halte Elandstraat
Controleurs van HTM bij halte Elandstraat © Omroep West
DEN HAAG - HTM zet de komende tijd extra beveiligers in bij een aantal grote evenementen in Den Haag om de 'sociale veiligheid' te vergroten. De extra inzet heeft niets te maken met de aanslagen in Parijs, zegt een woordvoerster van het vervoersbedrijf.
Het gaat vooral om het begeleiden van het grotere aantal reizigers in aanloop naar en tijdens de feestdagen. De beveiligers moeten helpen de doorstroming van mensen soepeler te laten verlopen. Ook ondersteunen ze HTM-bestuurders met de kaartverkoop. HTM hoopt te voorkomen dat mensen het openbaar vervoer mijden vanwege de drukte.
De beveiligers hielden vrijdag al een oogje in het zeil bij enkele tramhaltes tijdens de heropening van de Haagse Markt. Ook staan ze paraat in het weekend van 28 en 29 november tijdens de Red Bull strandrace. De beveiligers zijn dan actief in de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal en op de halten Kurhaus en Scheveningen.

Extra koopavonden

Bij extra koopavonden in december wordt er ook meer mankracht ingezet. HTM zet op 3, 4, 22 en 23 december beveiligers in op de halten Centrum, Kalvermarkt/Stadhuis, Grote Markt/Spui en het tramplatform op station Den Haag Centraal.
Bij grote drukte verkopen de beveiligers ook hier kaarten. Op 24 december zijn HTM-beveiligers aan het werk tot 17:30 uur.