Facebookactie tegen samenvoegen drie parken Scheveningen; bomenkap leidt tot protest

DEN HAAG - Het plan om van de Scheveningse bosjes, de Waterpartij en het Westbroekpark in Den Haag één groot park te maken leidt tot protest op Facebook. De voorgenomen bomenkap om de ingangen van het park te vergroten en extra parkeerplaatsen aan te leggen, zorgt voor veel onrust.
Vorige week presenteerde het Haags college het plan voor dit zogenoemde
. Op de
, die inmiddels ruim zeshonderd likes heeft, wordt druk geageerd tegen betonpaden van 6 meter breed. Ook de plannen voor een horecagelegenheid met terras en kunstwerken in het bos vallen niet in goede aarde.
Het college wil verder een tunnel voor voetgangers en fietsers creëren onder de B.M. Teldersweg. Ook moet er een betere padenstructuur komen en wordt er een verbindende hoofdroute aangelegd van ongeveer 5 kilometer.  

6,5 miljoen euro

De gemeente zegt het plan voor het Internationaal Park met onder meer natuurorganisaties, bewonersgroepen en nabijgelegen organisaties en attracties te hebben afgestemd. Voor het park is de komende jaren 6,5 miljoen euro beschikbaar.
Op de Facebookpagina wordt opgeroepen om voor 3 januari 2016 aan de gemeente Den Haag een reactie op de plannen te geven.