'Verdiepte A4 Midden-Delfland eind dit jaar of begin volgend jaar open'

MIDDEN-DELFLAND - Het nieuwe stuk A4 tussen Delft en Schiedam gaat eind dit jaar of begin volgend jaar open. Minister Melanie Schultz Van Haegen heeft dat maandag in een debat in de Tweede Kamer gezegd. Daarmee zou de opening van de weg iets vertraagd zijn, streefdatum was 18 december.
Het Hoogheemraadschap Delfland moet nog wel toestemming geven voor het wegpompen van extra grondwater. Door een lekkage in de damwanden van het verdiepte deel van de verlengde A4 moet er drie keer meer water worden weggepompt dan gepland.

De minister is hoopvol dat het hoogheemraadschap hiervoor toestemming geeft.  'Al moet er natuurlijk wel goed worden gekeken naar de gevolgen voor het gebied', aldus Schultz Van Haegen.

Verzakkingen en scheuren

Omwonenden zeggen namelijk dat hun huizen hierdoor verzakken en er scheuren in hun woningen ontstaan. De gemeente Midden-Delfland vreest bovendien dat het wegpompen van het grondwater gevolgen heeft voor de natuur in het gebied.LEES OOK: 'Verzakte huizen Schipluiden kan niet schuld zijn van verdiepte A4'
Meer over dit onderwerp:
A4 Midden-Delfland Schultz
Deel dit artikel: