Paard ongedeerd na ongeluk met veerooster: 'Ik wilde eromheen, maar Blizzard liep gewoon rechtdoor’

ZOETERMEER - Acht brandweermannen waren maandag nodig om de 7-jarige Blizzard te bevrijden uit een wildrooster. Het paard was in het Buytenpark in Zoetermeer met beide achterbenen tussen de spijlen van een rooster gegleden. Na meer dan een half uur knippen en buigen van spijlen stond het dier weer op zijn benen, en gelukkig zonder ernstige verwondingen.
‘Ik wilde eromheen, maar Blizzard liep gewoon rechtdoor’, vertelt de berijdster en tevens verzorgster van het paard. Ze kwam tijdens het ongeluk deels onder het paard terecht, maar is niet gewond geraakt. Ze is gelijk naast Blizzard gaan zitten om hem te kalmeren tot de brandweer er was.

Het paard raakte gewond, maar volgens de dierenarts is het niet ernstig. Zij heeft de wonden verzorgd en verbonden. Het dier is wel voor de zekerheid overgebracht naar een kliniek waar het in de gaten wordt gehouden.  

'Nog nooit meegemaakt'

‘Ik heb dit echt nog nooit meegemaakt’, zei een van de brandweermannen. ‘Er komen wel vaker dieren in veeroosters vast te zitten. Maar dat een paard vast kwam te zitten, heb ik nog nooit gehoord.’
Meer over dit onderwerp:
Paard Veerooster Ongeluk Dierennieuws
Deel dit artikel: