Dure sieraden gekocht met pinpas van 87-jarige vrouw uit Den Haag

DEN HAAG - Tijdens het boodschappen doen wordt de portemonnee van een 87-jarige Haagse vrouw gestolen. Omdat haar pincode op een briefje in haar portemonnee zit, kan er veel geld mee worden opgenomen. Er worden zelfs dure sieraden afgerekend met haar pinpas.
De vrouw doet op maandag 2 november boodschappen bij Albert Heijn aan Het Kleine Loo in Den Haag. Helaas is haar tas niet afgesloten met een rits, waardoor het voor de dief of dieven erg makkelijk is om haar portemonnee te pakken te krijgen. De vrouw heeft niets in de gaten.
Tijdens het afrekenen ontdekt ze dat haar portemonnee weg is. Ze gaat naar huis om te kijken of ze hem misschien is vergeten. Pas daarna laat ze haar pinpas blokkeren. In de tussentijd is er al bijna 3000 euro van haar rekening verdwenen: er is 500 euro gepind en er wordt voor 2300 euro aan sieraden gekocht bij een juwelierszaak.

Recht in de camera

Beide keren is dezelfde vrouw te zien. Bij de pinautomaat is ze samen met iemand anders. Ze draagt een grote zonnebril en een opvallende hoofddoek of sjaal met een tijgerprint. In de juwelierszaak is de zonnebril af en als de vrouw de winkel verlaat, kijkt ze even recht in de camera, zodat ze ontzettend duidelijk op de beelden staat.

Herkent u haar?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl