Blunder politie Alphen aan den Rijn met tweet over fietslampjes

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie Alphen aan den Rijn heeft op Twitter foutieve informatie verspreid. De politie liet weten dat ze ook fietsers met kleine en zwakke fietslampjes gaan bekeuren. Maar die zijn wettelijk gewoon toegestaan. Ook noemde de twitterende agent een verkeerd boetebedrag.
‘Er staat nergens in de wet waaraan de sterkte van verlichting moet voldoen’, laat een woordvoerder van de Fietsersbond weten. De Fietsersbond is nu juist bezig met een actie om meer fietsers aan deze kleine lampjes, ook wel ‘thuiskomers’ genoemd, te krijgen. Zo zijn ze bezig met fietslampjesautomaten en willen ze fietslampjes door horecazaken laten verkopen. ‘Deze goedkope lampjes zijn juist handig voor fietsers om thuis te komen als hun verlichting stuk is', zegt de bond.

De boete die de politie heeft genoemd klopt ook niet. Volgens de website van het OM staat de boete nu al twee jaar al op 55 euro, in plaats van de 62 euro die in het bericht staat. ‘Ja, het was een foutje', zei een woordvoerder van de politie na vragen van Omroep West. Daarna heeft de politie het bericht meteen van Twitter verwijderd.
Meer over dit onderwerp:
Blunder Lampjes Fiets Politie Alphen aan den Rijn
Deel dit artikel: