Instellingen

'Haven van Scheveningen krijgt verbindingsweg naar Westduinweg'

De haven van Scheveningen bij zonsopkomst.
De haven van Scheveningen bij zonsopkomst.
DEN HAAG - De kans is groot dat de haven van Scheveningen een verbindingsweg krijgt in de vorm van een hellingbaan van de Dr. Lelykade naar de Westduinweg. Dat schrijft de gemeente Den Haag in het antwoord op vragen van de lokale VVD en de ChristenUnie-SGP.
Op dit moment is de haven van Scheveningen lastig bereikbaar, door de vele bouwactiviteiten aan de Dr. Lelykade. De politieke partijen willen daarom weten hoe, na de metamorfose van de haven, uiteindelijk de bereikbaarheid wordt verbeterd.
De gemeente onderzocht eerder een andere variant: een weg met eenrichtingsverkeer die alleen aansluit op de Schokkerweg. De VVD en de ChristenUnie-SGP pleitten vervolgens voor een aansluiting op de Westduinweg.

Bewonersorganisatie Havenkwartier


De variant die alleen aansluit op de Schokkerweg leidde niet alleen op weerstand vanuit de politiek, ook de Bewonersorganisatie Havenkwartier (BOH) kon zich niet vinden in de resultaten van het onderzoek. Op het moment dat de gemeente in gesprek ging met de BOH, is het nieuwe idee ontstaan, dat dus momenteel wordt onderzocht.
De gemeente verwacht de komende weken meer duidelijkheid te hebben over de haalbaarheid van de verbindingsweg tussen de Dr. Lelykade en de Westduinweg.