Mishandelaar Haagse juf krijgt taakstraf

DEN HAAG - De man die op 31 augustus dit jaar een kleuterjuf van de Annie M.G. Schmidtschool in Den Haag mishandelde, heeft een taakstraf van 100 uur gekregen en moet 600 euro schadevergoeding betalen. Dat bepaalde de rechter donderdag.
De 36-jarige man uit Iran zou de juf hebben mishandeld, omdat zij volgens hem zijn vierjarige dochter seksueel misbruikte. Justitie acht dat laatste niet bewezen.
Het Openbaar Ministerie eiste tegen de man een werkstraf van 180 uur. De straf valt lager uit, omdat de vader niet eerder in aanraking is geweest met justitie en de rechter denkt dat het gaat om een incident. 'Ik heb geen vrees voor herhaling,' zo zei de rechter. Voor bedreiging van de juf was volgens de rechtbank niet voldoende bewijs.

Niet meer welkom

Het betrokken gezin is sinds het incident niet meer welkom op de school. 'Het meisje zit op een andere school, wij hebben daar op verzoek van de ouders geen bemoeienis mee gehad,' zegt de directrice van de Annie M.G. Schmidtschool.
De lerares zit sinds het incident ziek thuis. 'Ze is zeer emotioneel, ze is bang en slaapt slecht,' zegt de directrice. De man trok haar aan haar haren en sloeg haar in het gezicht. Ze viel op de grond en werd door kinderen gevonden.

Zelfbeheersing verloren

Volgens de advocaat van de vader handelde zijn cliënt uit psychische overmacht. 'Hij dacht dat zijn dochter was misbruikt, hij verloor zijn zelfbeheersing en ging door het lint,' zo betoogde de advocaat.
De man zelf zei in de rechtbank dat hij spijt heeft, maar ook nog steeds gelooft in het verhaal van zijn dochter. 'Ik moet hier iedere dag mee leven. Ik heb een vrouw geslagen, maar ik heb ook een dochter die slecht slaapt en nachtmerries heeft.'