Glijpartijen op spekgladde roosters in de Haagse Grote Marktstraat

DEN HAAG - De roosters op de Grote Marktstraat in Den Haag blijken spekglad te zijn als het heeft geregend. Geregeld glijden mensen uit op de roosters die de ventilatieschacht van de trams afdekken. Nachtburgemeester René Bom kaartte het probleem deze week aan en krijgt bijval van Groep de Mos/Ouderenpartij Den Haag.
René Bom zegt al zeker zestien keer gezien te hebben dat er mensen onderuit gingen. 'Als het geregend heeft is het een soort ijsbaan', zegt hij. 'En ik denk dat de roosters als een soort messen kunnen werken, waardoor er flinke verwondingen kunnen ontstaan.'

De roosters liggen er al jaren maar deze week riep Bom via zijn Facebookpagina de gemeente Den Haag op om iets tegen het probleem te doen. Ook Richard de Mos (Groep de Mos/Ouderenpartij Den Haag) wil dat de gemeente maatregelen neemt. 'Er bestaan slipbestendige roosters. Die zouden hier geplaatst moeten worden,' vindt De Mos. De Grote Marktstraat is mooi opgeknapt maar dit soort zaken moeten aangepakt worden.'

Ergernis tussen fietsers en voetgangers

Het is niet het enige probleem waar winkelstraat de Grote Marktstraat mee kampt. De fietsers die door de straat mogen rijden zorgen voor irritaties bij het winkelend publiek. De fietsers klagen op hun beurt over de voetgangers die niet op zouden letten.
Wethouder Boudewijn Revis (VVD) erkent dat er soms gevaarlijke situaties ontstaan door de fietssituatie. 'We hebben hierover ook signalen gekregen van winkeliers en ondernemers in de binnenstad. Daarom starten we een onderzoek om de situatie daar te verbeteren,' zo zei hij eerder tijdens een raadsvergadering.