Instellingen

TSN Thuiszorg krijgt uitstel van betaling

Thuiszorgmedewerkers helpen bij dagelijkse dingen
Thuiszorgmedewerkers helpen bij dagelijkse dingen © ANP

DEN HAAG - TSN Thuiszorg hoeft voorlopig minder rekeningen te betalen. Het bedrijf heeft maandag uitstel van betaling gekregen, nadat het daar vrijdag om had gevraagd. TSN hoeft voorlopig alleen salarissen, hypotheken en belastingen te betalen.

Het uitstel geldt voor het TSN-onderdeel dat mensen helpt in het huishouden. Daar werken 12.000 mensen. De hulp gaat

. De rechtbank in Almelo heeft twee curatoren benoemd. Die moeten kijken of TSN door kan gaan of dat het failliet moet gaan.TSN is het grootste thuiszorgbedrijf van het land. In Den Haag staat een groot regiokantoor van TSN. Het bedrijf nam in 2009 het failliete Meavita over, op dat moment de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Meavita was vooral actief in Den Haag, Utrecht en Groningen. Meavita ging failliet door ambitieuze projecten en het aannemen van de opdracht voor huishoudelijke zorg onder de kostprijs.

Tarieven te laag

TSN Thuiszorg wankelt al langer. Vorig jaar draaide het bedrijf een verlies van tien miljoen euro dit jaar wordt een vergelijkbaar bedrag verwacht. Volgens TSN komen de problemen doordat het Rijk de verantwoordelijkheid voor de thuiszorg heeft overgedragen aan de gemeenten. Het bedrijf zou sindsdien veel minder geld krijgen voor dezelfde werkzaamheden.