Wildplassers opgelet: muur in centrum Zoetermeer plast terug!

ZOETERMEER - Je blaas legen tegen een muurtje na een avondje in de kroeg in het centrum van Zoetermeer is er niet meer bij. De populairste wildplasmuur plast sinds afgelopen donderdag namelijk terug. De gemeente Zoetermeer heeft op de muur, tegenover het Stadstheater, een speciaal goedje laten aanbrengen, waardoor urine terugkaatst wordt.
In het centrum van Zoetermeer zijn in het weekend veel wildplassers te vinden. ‘Het zijn vooral mannen, die na een avond in de kroeg hier tegen de muur aan plassen’, legt Wim Blansjaar, eigenaar van Café The Old Pal, uit. Zijn café ligt vlak bij de populaire wildplasmuur. Sinds de verbouwingen rondom het Stadstheater zijn de openbare toiletten verdwenen en leegt men de blaas op straat.
Blansjaar is dan ook erg blij met de maatregelen die inmiddels zijn genomen. Op de muur hangt nu de waarschuwing: Pas op! PeeBack. Een bedrijf heeft de muur voorzien van een speciaal soort goedje, waardoor de muur vloeistoffen als urine niet meer absorbeert. ‘Vorige week maandag had je hier vanwege de geur niet kunnen staan, maar nu is de geur al verdwenen’, legt Blansjaar uit.

Meer wildplas-onvriendelijke muren

De gemeente Zoetermeer wil nog meer wildplas-onvriendelijke muren in de stad, maar dan wel op eigen initiatief van de eigenaren. De gemeente tast niet in de buidel. ‘Het zijn niet onze muren, dus we hoeven er niets aan te doen’, aldus Wijnand Mooij van gemeente Zoetermeer.