Nieuws

Topmodel Romee Strijd: 'Ik wilde schoonmaakster worden'

Romee Strijd laat weinig (of veel) aan de verbeelding over.
Romee Strijd © Instagram
ZOETERMEER - Topmodel Romee Strijd uit Zoetermeer had als kind niet de droom om model te worden. De kleine Romee wilde graag schoonmaakster worden. Dat zei ze woensdagavond in het RTL-programma Van Der Vorst Ziet Sterren. Presentator Peter van der Vorst bezocht Romee vlak voor haar eerste show als Victoria's Secret-Angel.
De Zoetermeerse werd als tiener gescout in de Kalverstraat in Amsterdam. Ze schrok zo van de vraag of ze model wilde worden dat ze vriendelijk bedankte. Eenmaal thuis bedacht ze zich. Nu is ze één van de grootste topmodellen van de wereld en loopt ze samen met Doutzen Kroes over de catwalk in New York. Maar ze vergelijkt zichzelf niet met de Friezin. 'Ik zal nooit Doutzen zijn, iedereen heeft een andere carrière.'
Haar eerste fotoshoot was op 14-jarige leeftijd in het tijdschrift Elle. Ze kreeg de smaak zo te pakken dat ze stopte met school. Maar na een jaar werken besloot ze toch de havo af te maken. 'Als ik met mijn gezicht op de grond val, heb ik niks. Met een diploma kan ik altijd een andere kant op', vertelt ze.

Victoria's Secret

Na de casting voor haar eerste Victoria's Secret-show besefte ze dat ze kon leven van haar modellenwerk. Vier keer per week gaat ze naar de sportschool voor spieroefeningen. 'Ik moet wel goed blijven eten hoor', zegt de 1,80 meter lange blondine. Op de vraag of de modellen niet wat voller moeten zijn zegt ze: 'Ja, maar ik bepaal de regels niet. Ik krijg betaald om me aan te passen aan de regels'.
Romee vindt het soms wel vermoeiend om altijd met haar uiterlijk bezig te zijn. Maar zegt ze: 'Het is mijn baan, het hoort er gewoon bij. Een ander moet een hele studie doen of andere investeringen voor een baan'.

Eenzaam

Wat er ook gewoon bijhoort is het vele reizen. 'Van het ene hotel naar het andere hotel is wel eenzaam.' En bij een videoboodschap van haar vriendinnen en zusje wordt Romee emotioneel. 'Ik mis hen ook', zegt ze met tranen in haar ogen. Ze probeert altijd wel voor belangrijke momenten zoals kerst naar huis te gaan.
In New York heeft ze inmiddels een eigen leven opgebouwd met haar vriend Laurens van Leeuwen, de zoon van EO-presentator Bert van Leeuwen. De twee hebben al zes jaar een relatie. Romee was bevriend met het zusje van Laurens en komt dus al van jongs af aan bij de familie Van Leeuwen over de vloer.