Misschien toch een vestiging van Decathlon in Forepark na onderzoek

Decathlon-vestiging in Brugge
Decathlon-vestiging in Brugge © archief
DEN HAAG - Er bestaat toch weer een kans dat er een Decathlon in het Forepark komt. Afgelopen jaar stemde een meerderheid van de Provinciale Staten tegen de komst van de sportwinkel. Maar door een onderzoek van diverse ministeries bestaat er toch weer een mogelijkheid. Dat bevestigt Decathlon vrijdag aan Omroep West.
De nieuwe ontwikkelingen zijn een gevolg van een onderzoek dat de afgelopen maanden is gedaan door de ministeries van Economische zaken en Infrastructuur en Milieu. Zij hebben zich de afgelopen maanden gebogen over een verzoek van Decathlon. De sportketen is van mening dat de Provinciale Staten te streng zijn geweest in het handhaven van regels.
De komst van de Decathlon in het Forepark werd in november 2014 afgeblazen omdat volgens de provincie detailhandel niet is toegestaan buiten winkelcentra. Maar volgens een woordvoerder van Decathlon klopt die regel niet met landelijke en Europese regelgeving.

150 arbeidsplaatsen

Uit het onderzoek dat nu door de ministeries is gedaan komt naar voren dat Decathlon misschien weleens gelijk kan hebben. Volgens de woordvoerder van de sportwinkel zijn de kansen 'toegenomen'. 'Waar we voorheen steeds een 'dikke nee' kregen, krijgen we die in ieder geval niet meer.'
De gemeente Den Haag hoopt nog altijd vurig op de komst van de Decathlon naar het Forepark. zo bevestigde een woordvoerder van de gemeente donderdag. De komst van een Decathlon levert vermoedelijk 150 arbeidsplaatsen op.