HBS toch niet in achtste finales KNVB-beker; Kozakken Boys wint kort geding

Madjer Lukoki tijdens HBS - Kozakken Boys.
De 'illegale' invaller Madjer Lukoki tijdens HBS - Kozakken Boys. © Orange Pictures
DEN HAAG - Voetbalclub HBS speelt op 16 december toch niet in de achtste finales van de KNVB-beker. De Haagse club verloor in de derde ronde, maar ging in eerste instantie toch door omdat tegenstander Kozakken Boys de regels zou hebben geschonden. Kozakken Boys spande een kort geding aan tegen de KNVB en vrijdag gaf de rechter de club uit Werkendam gelijk.
HBS verloor begin november met 2-1 van Kozakken Boys, maar de Werkendammers
omdat zij een speler, Madjer Lukoki, hadden laten invallen die niet op het wedstrijdformulier stond.
Omdat Kozakken Boys niet in beroep kon gaan bij de KNVB werd een kort geding bij de burgerrechter aangespannen. De rechter besliste positief voor Kozakken Boys en de club speelt nu op 16 december de wedstrijd in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi thuis in Werkendam tegen AZ.

Teleurstelling bij HBS


Voorzitter Jacco Visser van HBS is teleurgesteld. 'Ik heb de uitspraak van de rechter zelf nog niet kunnen lezen, dus daar moeten we eerst goed naar kijken. Maar het is wel vreemd, dat je een bekertoernooi speelt met allerlei afspraken die duidelijk lijken. Maar blijkbaar zijn die toch niet zo duidelijk', vertelt de voorzitter aan Omroep West. Visser is van plan om al gemaakte kosten in de voorbereiding op HBS-AZ te verhalen bij de KNVB.  
Toch gloort er nog hoop voor de club uit Den Haag. De KNVB bestudeert de uitspraak van de burgerrechter en overweegt nog in beroep te gaan. Dat besluit zal na het weekend genomen worden.