Golden Earring-frontman Barry Hay over Kensington: 'Fijne muziek als je moet stofzuigen'

DEN HAAG - Golden Earring-frontman Barry Hay is niet zo heel gecharmeerd van de muziek van de band Kensington. 'Fijne muziek als je moet stofzuigen, ofzo', antwoordde hij Humberto Tan toen die vroeg wat hij van de band vond. The Golden Earring was vrijdagavond te gast in RTL Late Night, vanwege het verschijnen van hun nieuwe plaat 'The Hague'.
De Haagse band viert dit jaar het vijftigjarig bestaan. Daarmee is de rockformatie een van de langst bestaande muziekgroepen ter wereld. Over de reden dat ze het zo lang volhouden is Hay duidelijk: 'Geld!', zegt hij grappend. 'Nee, serieus', herstelt hij snel, 'rock and roll houdt ons bij elkaar. En gewoon fun!'


Presentator Humberto Tan vroeg zich af wat de rockers van het eerste uur van de muziek van nu vinden. Aanvankelijk aarzelde Hay commentaar te geven op Kensington, maar hij slaagde er toch niet in zijn mening voor zich te houden. Tan liet een fragment horen van een Kensington-nummer.

Eerbetoon aan Rockstad Nr. 1

Op 12 december staat the Golden Earring in de Ziggo Dome in Amsterdam, voor een uitverkocht jubileumconcert. Het album The Hague, 'een eerbetoon aan Rockstad Nr. 1', is vrijdag verschenen. Op de plaat staan vijf nieuwe rocksongs.

LEES OOK: TVOH-kandidate Neda juist blij met directheid coach Anouk

Deel dit artikel: