MET VIDEO: Grote brand legt vleesbedrijf in Van der Kunstraat in Den Haag in de as

Brand bij Top Chicken in Van der Kunstraat Den Haag
Brand bij Top Chicken in Van der Kunstraat Den Haag © Regio15
DEN HAAG - Een grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bedrijfspand tegenover de MegaStores in Den Haag volledig in de as gelegd. In het gebouw in de Van der Kunstraat zaten het vleesverwerkingsbedrijf Top Chicken en Het Horecacentrum, een groothandel voor de horeca.
De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon het gebouw niet meer redden. Wel werd voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een ander bedrijfsverzamelgebouw.
Tijdens de brand klonken enkele explosies. Volgens de brandweer werden die veroorzaakt door koolzuurcilinders of gasflessen die er lagen opgeslagen.

'Wie doet zo iets?'

De eigenaar van Top Chicken gaat uit van brandstichting: 'In 2013 ging mijn bedrijf in Wateringen in vlammen op', vertelt Adil Top. 'In november zijn hier in Den Haag bij ons de banden lek gestoken. En kort geleden was er ook al brand. Wie doet zoiets?' De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak. Top Chicken levert kipproducten aan horeca en supermarkten en heeft zeven mensen in dienst.
Vanwege de enorme rookontwikkeling en de stank heeft de politie het gebied tussen de Megastores en de Haagse Hogeschool afgezet. Volgens de brandweer waren er geen mensen meer in de bedrijven aanwezig. Ook hoefden de verderop gelegen flatwoningen niet te worden ontruimd. De brandweer verwacht nog lang bezig te zijn met nablussen.