Oplichter actief in Den Haag, nep-bezorger haalt oudejaarsbonus op met valse kerstkaart

DEN HAAG - Er is een oplichter actief in de Vogelwijk en Kijkduin in Den Haag. De persoon doet zich voor als iemand die reclamefolders rondbrengt en nu aan het eind van het jaar een extra zakcentje komt ophalen bij de wijken waar hij de folders loopt. Bij Reclameverspreidingen Haaglanden B.V. hebben zich al drie slachtoffers gemeld.
De oplichter doet zich voor als bezorger van folders van Reclameverspreidingen Haaglanden B.V. Hij heeft een kaartje bij zich waar 'prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar' op staat. Het kaartje lijkt heel echt. Zo staat ook de tekst 'heeft u klachten over de bezorging? Neem contact op met reclame verspreidingen' op het kaartje.
'Wij weten van drie mensen dat ze zijn opgelicht', vertelt Noor Alsawadi, van Reclameverspreidingen Haaglanden. 'Wij zijn zelf nog bezig met de voorbereidingen. Onze kaartjes worden nog gedrukt.' Het echte kaartje is langwerpig (zie foto) en heeft een heel andere kleur dan de nepkaart. Ook staat hier wel het juiste telefoonnummer op vermeld.

'Volgende week komen de echte bezorgers'

De échte bezorgers zijn dus nog niet langs de deuren gegaan met hun gelukswensen. 'Onze bezorger krijgen de kaartjes vanaf volgende week. Dan zullen wij dus ook pas langs de deuren gaan', legt Alsawadi uit.
'Het is jammer voor onze bezorgers', zegt Alsawadi. 'En ik had vandaag een vrouw aan de lijn en die baalde echt dat ze het geld aan de verkeerde had gegeven.'