Twee ‘serieuze kopers’ voor failliet Dutch Water Dreams

ZOETERMEER - Twee partijen zijn 'serieus geïnteresseerd' in een overname van Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere gegadigden in beeld, zegt curator Mr. Frederik Barthel tegen Omroep West.
Waarschijnlijk komt er aan het einde van dit jaar, begin volgend jaar meer duidelijkheid over de toekomst van de waterpark. 'Want het is wel een lastig object. En daarnaast spelen ook veel belangen een rol: die van de gemeente, van de bank en van andere crediteuren.'

Dutch Water Dreams kent een flinke geschiedenis van financiële problemen. Het bedrijf werd uiteindelijk begin oktober failliet verklaard. In maart van dit jaar moest het park al de deuren sluiten omdat de flowriders bijna waren doorgeroest.

Bedrijf kan open blijven als attractie


Hoe groot de kans is dat Dutch Water Dreams daadwerkelijk kan blijven bestaan, wil de curator niet zeggen. Daarvoor is hij te veel afhankelijk van de opstelling van de andere betrokkenen.

Maar volgens Barthel is hij wel met een aantal partijen serieus in gesprek om Dutch Water Dreams over te nemen. Die zou het ook weer als attractie willen gaan exploiteren. Daarnaast hebben zich gegadigden gemeld die het zouden willen kopen bijvoorbeeld vanwege de grond.

In januari knopen doorhakken


In januari wil Barthel knopen gaan doorhaken. Dat moet duidelijk worden of het weer open kan gaan of 'het trekken aan een dood paard' is. De curator: 'Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat partijen willen meewerken aan een duurzame oplossing.'

Barthel zegt ook dat Dutch Water Dreams bij het faillissement flinke schulden had, in totaal ongeveer tussen de 13 en 14 miljoen euro. De grootste vordering komt van de banken: 11 miljoen euro.
Meer over dit onderwerp:
Dutch Water Dreams Failliet Overname Zoetermeer
Deel dit artikel: