Vlogger Rutger Vink uit Maasland emotioneel na homohaatberichten

Rutger Vink vlogger
Rutger Vink vlogger
MAASLAND - Vlogger Rutger Vink uit Maasland is in tranen uitgebarsten in een video over zijn coming-out als homoseksueel. 'Liefde is geen keuze, liefde die je kiest is niet echt', zei hij geëmotioneerd. Hij baalt ervan dat hij in het openbaar niet de hand van zijn vriend kan vasthouden of hem een kus kan geven zonder eerst om zich heen te kijken vanwege zijn veiligheid.
Vink begint zijn video met het voorlezen van enkele recente reacties op zijn seksuele geaardheid. 'Kankerhomo, echt jonge, ik kan er niet meer tegen #nicht', en 'Fucking gay, je moet dood', of 'Ik wist niet dat Rutger homo was, ik ga nooit meer video’s van hem kijken.'
Vink vertelt dat dat soort teksten hem nu niet meer raken, maar dat dat wel eens anders is geweest. Op zijn veertiende werd bekend dat hij homoseksueel is, wat tot veel problemen heeft geleid. Er kwamen jongens uit de buurt bij hem aan de deur om hem uit te schelden, waardoor hij jarenlang amper de deur uit durfde.

Slaapkamer

'Ik praat al bijna vier jaar tegen een camera in mijn slaapkamer, maar ik had nooit het lef om dit te vertellen', zegt Vink tegen zijn volgers. Duizenden mensen hebben gereageerd op zijn video, die inmiddels meer dan 16.500 likes heeft gekregen. 'Lieve Rutger, wat doet het me pijn om dit te horen zeg... wat een schokkend verhaal’, luidt een van de reacties. 'Oh lieve Rutger wat een bijzondere video, ik heb hier echt mee zitten janken :(', schrijft een ander.
Vink wilde zijn verhaal delen, omdat hij zijn volgers op het hart wil drukken dat ze gewoon zichzelf zijn en zich niet laten inperken door anderen. Ook wil hij niet dat zijn eigen volgers zulke haatreacties plaatsen.