Nieuws

Bedrijventerrein Binckhorst krijgt oppepper

DEN HAAG - Zo'n duizend woningen en meer groen moeten van de Binckhorst dé nieuwe woonwijk van Den Haag maken. Dat denkt wethouder Stadsontwikkeling Boudewijn Revis (VVD). Maandagochtend presenteerde hij zijn plannen voor het bedrijvengebied.
Met name rond de Fokkerhaven moeten nieuwe huizen komen. Er wordt ruimte gemaakt voor 750 tot 1000 nieuwe woningen. Daar worden ook de nodige bomen tussen geplant. 'Langs het water van de Trekvliet kun je straks fijn wonen in het groen', aldus de wethouder. Volgens hem wordt het dé nieuwe woonwijk van Den Haag.
Revis noemt de Binckhorst aantrekkelijk omdat het met de aanleg van de Rotterdamsebaan straks goed ontsloten wordt. Daarbij ligt de Binckhorst op een steenworp afstand van de binnenstad en het Centraal Station.

Industrieel karakter

De Binckhorst is nu nog een plek waar je volgens veel mensen 'niet dood gevonden wil worden'. Maar Revis denkt dat het in de toekomst een veel mooiere plek wordt. Er komen meer bomen, een park en de kades langs de Trekvliet worden zo opgeknapt dat je er op zondagmiddag ouderwets kunt flaneren. 'Als je door je oogharen kijkt, zie je al wat het kan worden.'
Het is wel belangrijk dat het gebied het industriële karakter behoudt, vindt Revis. Daarom blijft er ook ruimte voor bedrijven, met name rond de Binckhorsthaven. Daar wordt nu al gewerkt om het gebied op te knappen. Voordat het hele plan klaar is zijn we waarschijnlijk een paar jaar verder.