Leerlingen afgebrande scholen Rijswijk nog minimaal drie jaar op tijdelijke locaties

© Sander Knura
RIJSWIJK - De leerlingen van de Godfried Bomansschool, 't Prisma en de J.H. Snijdersschool krijgen nog minimaal drie jaar les op hun huidige tijdelijke locaties. Pas na drie tot vier jaar is de nieuwe school klaar die komt op de plaats van de drie afgebrande scholen in Rijswijk. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente.
'We kijken nu naar onder andere hoeveel vierkante meters er nodig zijn en hoe de samenwerking eruit komt te zien. Daarna wordt er pas een ontwerp van het gebouw gemaakt. Het gaat dus nog zeker drie tot vier jaar duren voordat de nieuwe school er staat', vertelt de woordvoerder. 'Met deze periode hebben we rekening gehouden. De tijdelijke locaties zijn zo ingericht dat de leerlingen daar zeker drie jaar les kunnen krijgen.'
In een complex waar de drie scholen gevestigd waren brak 24 juli een grote brand uit. Deze legde een groot deel van de scholen in de as. Ook werd er asbest gevonden. De leerlingen zouden in eerste instantie voor langere tijd op andere locaties worden opgevangen. Hiervoor was het Stanislas College een optie. Die gebouwen bleken niet op tijd aangepast te kunnen worden. Uiteindelijk werden er drie locaties gevonden.

Tijdelijke locaties

De J.H. Snijdersschool wordt momenteel gehuisvest aan de Daniel Catterwijkstraat. Om voor alle leerlingen plek te maken, werden noodlokalen geplaatst. De leerlingen van de Godfried Bomansschool gaan tot 17 december naar de Monsigneur Bekkerschool in Delft. Na de kerstvakantie trekken ze in een tijdelijk schoolgebouw op het skatepark aan de Sir Winston Churchilllaan. 't Prisma maakt gebruik van het schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat in Te Werve.