ADO-eigenaar Wang komt deze week niet naar Nederland, aandeelhoudersvergadering uitgesteld

DEN HAAG - ADO-eigenaar Hui Wang komt deze week niet naar Nederland. De algemene aandeelhoudersvergadering van aankomende vrijdag gaat daarom niet door.
Wang laat de algemene aandeelhoudersvergadering van vrijdag schieten vanwege een voetbalcongres in China. 'Dat heeft hij aan ons laten weten en dat is in goed overleg gegaan', laat een woordvoerder van ADO Den Haag weten. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe datum. Dat zal spoedig zijn. De mediastilte blijft van kracht.'

LEES OOK: ADO-directeur Wigt doet na financiële wanorde geen uitspraak over positie: Ik wacht tot 18 december


De aanwezigheid van de Chinese grootaandeelhouder bij de algemene aandeelhoudersvergadering is noodzakelijk om de huidige financiële staat van de club te bespreken. Wang zou voor 30 september een bedrag van 700.000 euro overmaken en voor 30 november een bedrag van 1,2 miljoen euro.  Door het uitblijven van het Chinese geld luidde ADO-directeur Jan Willem Wigt de noodklok, omdat de Haagse club een dreigend liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro tegemoet gaat.

Naast Wang zijn ook de gemeente Den Haag en HFC ADO Den Haag aanwezig bij een aandeelhoudersvergadering. De gemeente beschikt over een 'gouden aandeel' en de HFC, de cultuurbewakers, beschikken ook over een aandeel.

Meer over dit onderwerp:
ADO Den Haag Hui Wang
Deel dit artikel: