Nieuws

Nieuwe 'Marktplaats' moet vluchtelingen Bezuidenhout Den Haag aan spullen helpen

Op de website refugive.com worden spullen gratis aan vluchtelingen aangeboden
Op de website refugive.com worden spullen gratis aan vluchtelingen aangeboden © Omroep West
DEN HAAG - Het moet dé uitkomst zijn voor vluchtelingen in de Haagse wijk Bezuidenhout: de nieuwe website refugive.com. Op deze website worden gratis spullen voor vluchtelingen aangeboden door buurtbewoners. Zo worden vluchtelingen geholpen en kan het contact met de buurt een stuk beter worden, zegt oprichter Jasper Cramwinckel.
De
is nog geen 24 uur live, maar toch heeft Cramwinckel nu al de wens om van de website een wereldwijd fenomeen te maken.
Het principe is simpel: 'Of ik nou een laptop overheb, een oplaadsnoertje voor een telefoon, maakt niet uit: zet het op onze website en dan kunnen vluchtelingen zelf met de buurtbewoners een afspraak maken om het op te halen', zegt Cramwinckel, die een achtergrond heeft in het bouwen van websites. In het asielzoekerscentrum in Bezuidenhout hangt op het prikbord - 'waar alle vluchtelingen dagelijks op kijken' - inmiddels een flyer van de website.

Even babbelen

Cramwinckel heeft donderdagmiddag al de eerste vluchteling over de vloer die wat spullen bij hem thuis komt uitzoeken. 'Dan babbelen we even wat en ziet hij meteen hoe huizen in Nederland eruit zien', zegt een lachende Cramwinckel. 'Ik ben blij dat ik ze zo kan helpen.'