Vernieuwd Den Haag Centraal gaat op 1 februari open

DEN HAAG - Het vernieuwde station Den Haag Centraal gaat op maandag 1 februari open. De laatste werkzaamheden zijn bijna klaar.
De grote stationshal van Den Haag Centraal heeft een glazen dak en een gloednieuwe natuurstenen vloer gekregen. Ook is het aantal winkels gegroeid van twaalf naar 26.

LEES OOK: Wegwerker gaat nat op Den Haag Centraal

Het stationsgebied is nog niet helemaal af: in de omgeving van het station wordt verder gebouwd aan het Haags Startstation Erasmuslijn, de metroverbinding tussen Rotterdam en Den Haag. Ook wordt het busplatform vernieuwd, krijgt de Rijnstraat nieuwe tramhaltes en wordt er onder het Koningin Julianaplein aan een grote fietsenstalling gewerkt. Voor Den Haag Centraal komt een groot L-vormig gebouw.

Ereplaats voor koningin Juliana

Maandag werd het ontwerp onthuld van het beeld van voormalig koningin Juliana, dat op het stationsplein komt te staan.

Den Haag Centraal heeft een flinke metamorfose gekregen. Van een onoverzichtelijke, donkere hal wordt het een overzichtelijke 'ov-terminal'. Het totale project kost ruim 120 miljoen euro. Aanvankelijk zou het project begin dit jaar klaar zijn, maar dat wordt dus februari 2016.

Feestelijke opening

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) opent op 1 februari om 12.30 uur het vernieuwde Den Haag Centraal. Daarbij zullen ook topmannen Roger van Boxtel van NS en Pier Eringa van ProRail aanwezig zijn.
Deel dit artikel: