Delft steekt tonnen in betere beveiliging tentoonstelling met Het Straatje van Vermeer

DELFT - De gemeente Delft gaat extra geld investeren in de beveiliging van Museum Prinsenhof om de tentoonstelling 'Vermeer komt thuis' in dat museum mogelijk te maken. Dat heeft de Delftse gemeenteraad vrijdagavond besloten tijdens een extra vergadering.
Het gaat om een eenmalige investering van 195.000 euro en een zogeheten risicoreservering van 4 ton. Het gemeentebestuur heeft een geplande investering voor 2018 vervroegd en verhoogd om 'de bouwkundige en installatietechnische aanpassingen' in het museum mogelijk te maken.

LEES OOK: Bewoonster Delfts Straatje van Vermeer: 'Je bent verbaasd'

Volgens onafhankelijke deskundigen is het geld nodig om de beveiliging in het museum op peil te brengen. Niet alleen moet de huidige collectie beter beschermd worden, maar ook is een verbetering van de beveiliging belangrijk voor de tentoonstelling 'Vermeer komt thuis'.

Topstukken in bruikleen

In deze tentoonstelling is Het Straatje van Vermeer, een topstuk in bruikleen, het stralende middelpunt. Na 320 jaar zal dit werk, dat de Delftse kunstenaar rond 1660 schilderde, eindelijk weer in de stad te zien zijn. Vanaf 25 maart is deze tentoonstelling te bezoeken. Op het doek is de Vlamingstraat te zien, zo werd vorige maand duidelijk.

LEES OOK: Museum Prinsenhof Delft eert Jan Schoonhoven met expo

Directeur Patrick van Mil van Museum Prinsenhof Delft is blij met de financiële steun. 'Dit besluit stelt het museum in de gelegenheid om niet alleen Het Straatje van Vermeer, maar in de komende tientallen jaren ook andere bijzondere tentoonstellingen met waardevolle nationale en internationale bruiklenen in het museum te laten zien.'

Meteen verbouwen

De verbouwing start direct. Vanaf 4 januari zal het museum enkele weken gesloten zijn voor publiek. Wel blijft de tentoonstelling 'Kijk, Jan Schoonhoven' te bekijken.
Deel dit artikel: