Nieuws

Grootschalig politie-onderzoek in Van Schuijlenburchstraat in Delft na explosie

DELFT - De politie is maandagmiddag nog steeds bezig met onderzoek in de Van Schuijlenburchstraat in Delft. Zondagmiddag raakte een bewoner van een portiekflat in de straat zwaargewond bij een explosie. Volgens de politie ging het vermoedelijk om illegaal vuurwerk.
Het slachtoffer zou volgens buren van Afrikaanse afkomst zijn. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in de flat. Hij wilde zondagmiddag vuilniszakken in een vuilcontainer voor de flat gooien toen er een explosie volgde.
Volgens de politie zat er waarschijnlijk illegaal vuurwerk in één van de zakken. Buren twijfelen of het om vuurwerk ging. 'Het was een gigantische klap en het rook niet naar vuurwerk', zegt één van hen.

Vuilniszak van een ander

Familie van de man beweert dat de bewuste vuilniszak niet van het slachtoffer was. De zak stond op de galerij en de man heeft deze meegenomen omdat hij toch op weg was naar de container.
Buren hoorden vervolgens een gigantische klap en hoorden de man schreeuwen. Volgens getuigen zat het been van de man onder het bloed. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Deur ingebeukt

De politie heeft zondagavond nog een inval gedaan in het huis van de man. De voordeur is opengebroken. Volgens een buurman heeft de politie gezegd dat er niets onveiligs is gevonden. Ook de auto van het slachtoffer is in beslag genomen.
De flat en de omgeving van de flat is nog steeds afgezet. Er is op straat en in het plantsoen voor de flat gezocht met honden en ook maandag overdag wordt er nog druk onderzoek gedaan door politiemensen in witte pakken.