Instellingen

Jeffrey de Zwaan dwingt Michael Smith tot uiterste op WK darts, maar Leidschendammer verliest wel

Jeffrey de Zwaan.
Jeffrey de Zwaan. © Lawrence Lustig/PDC).
Jeffrey de Zwaan liet Michael Smith zweten.
Jeffrey de Zwaan liet Michael Smith zweten. © Lawrence Lustig/PDC).
LEIDSCHENDAM - Jeffrey de Zwaan is uitgeschakeld in de eerste ronde van het PDC WK darts. De Leidschendammer leek maandagavond op weg naar een stunt tegen het Engelse toptalent Michael Smith, maar hij verloor met 3-2.
De Zwaan verloor de eerste set - ondanks een fraaie 90-finish op bullseye - met 3-1, maar knokte zich daarna in de wedstrijd. Hij won de tweede set met 3-0 en derde met 3-1. 'Toen had ik het idee dat ik wel kon winnen.'


De vierde set was weer een prooi voor Smith, die indruk maakte met een 136- en een 105-uitgooi, en de vijfde set werd een ware thriller. Elf legs waren nodig om een beslissing te forceren.

Formidabel

De Engelsman startte de sudden death leg formidabel met scores van 125, 131 en 134 en de dubbel vier bezorgde hem een plaats in de tweede ronde. Toch overheerst bij De Zwaan het goede gevoel. 'Ik heb onwijs genoten van mijn debuut. Voor de eerste keer daar staan en zo'n partij neerzetten, is geweldig. Ik ben totaal niet teleurgesteld over het verlies. Ik ben juist onwijs trots dat ik zo goed heb staan gooien.'
Raymond van Barneveld plaatste zich zondag wel voor de tweede ronde. De Hagenaar was met 3-0 te sterk voor Dirk van Duijvenbode uit 's-Gravenzande.