Nieuws

Eigenaren restaurant Goudenregenstraat Den Haag krijgen 1,5 en 2,5 jaar cel voor brandstichting

DEN HAAG - De 21-jarige Tolunay A. en zijn 19-jarige vriendin Deniz A. zijn woensdag door de rechtbank veroordeeld voor brandstichting in hun eigen Thaise restaurant aan de Goudenregenstraat in Den Haag. De man moet 2,5 jaar de cel in, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De vrouw kreeg een celstraf van 1,5 jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
Op
breekt brand uit in restaurant Chan Ya aan de Haagse Goudenregenstraat. Al gauw wordt duidelijk dat het vuur is aangestoken. Beide personen
. Op papier is de vrouw eigenaar van het restaurant.
en zegt dat zijn vriendin erbij heeft gestaan toen hij het vuur aanstak. Zij spreekt dat tegen en zegt dat hij haar mede de schuld geeft uit wraak, omdat ze hun relatie na de brand heeft uitgemaakt.
Aanleiding voor de brandstichting zou een brief van de gemeente Den Haag zijn geweest waarin werd aangekondigd dat het stel de vergunning voor het restaurant zou kwijtraken. Daarnaast had A. volgens eigen zeggen geldzorgen. Meteen na ontvangst van de brief verhoogde hij de verzekerde waarde van het restaurant bij zijn verzekering.