Papa Kazmi begon in de keuken van KFC, maar heeft nu ook zijn eigen kookboek

DELFT - De Haagse kok Papa Kazmi van het Delftse restaurant Hills & Mills heeft nu ook zijn eigen kookboek. In de jaren zeventig is hij ooit begonnen in de keuken van Kentucky Fried Chicken in Londen. Drie jaar geleden kwam zijn droom uit: een eigen restaurant in het hartje van Delft. En nu is er dus het kookboek Papa Kazmi.
Het kookboek is een initiatief van zijn kinderen. Toen zij met het voorstel kwamen dacht hij dat het een grap was. Papa Kazmi: Ik moest gewoon lachen. Een boek? Wat bedoel je? Ik had geen idee.'
Woensdag was de presentatie van het boek. Het is niet zomaar een kookboek geworden. Behalve tachtig heerlijke recepten bevat het boek ook de levensgeschiedenis van Papa Kazmi. Dus over zijn tijd bij KFC in Londen en zijn komst naar de Scheveningen.

Op gevoel

Het schrijven van het boek was nog een behoorlijke klus omdat Papa Kazmi bij het koken alles op het gevoel doet. Er lagen dus geen kant-en-klare recepten klaar. De hele familie kwam er aan te pas om het boek te maken.
Dat het kookboek nu in de schappen ligt, is ook te danken aan crowdfunding. Mensen konden van tevoren intekenen om het boek te bestellen. De belangstelling was zo groot dat er niet alleen een Nederlandstalige, maar ook een Engelstalige versie is met een oplage van in totaal drieduizend exemplaren. Papa Kazmi kan het zelf nog steeds niet geloven.