Groep jongeren valt politie aan tijdens zoektocht naar mogelijke inbreker Leiden; twee aanhoudingen

LEIDEN - Een zoektocht naar een verdachte van een woninginbraak in Leiden is zondagavond volledig uit de hand gelopen. Een groep van ongeveer vijftien jongeren keerde zich tegen de politie, omdat ze het er niet mee eens was dat een Leidenaar staande werd gehouden. Twee mensen zijn opgepakt.
Agenten waren zondagavond op weg om een mogelijke inbreker aan te houden. Toen ze aankwamen op het Jacques Urlusplantsoen, rende een groep jongeren weg. De politie zette de achtervolging in, omdat verdachte vaak met deze groep omgaat. En hij misschien ook wel tussen die jongens liep.

Een 15-jarige Leidenaar werd staande gehouden op de Brandts Buyskade. Maar voordat de agenten konden checken of hij de verdachte was, werden ze aangevallen door de groep jongeren. De agenten moesten extra collega's oproepen om de boel te sussen.

Aanhoudingen

De 15-jarige jongen werd uiteindelijk aangehouden, omdat hij zich verzette. Daar had de politie wel pepperspray bij nodig. Een 20-jarige man zonder vaste verblijfplaats is ook opgepakt, omdat hij geweld gebruikte tijdens zijn arrestatie. De verdachte van de woninginbraak is nog niet gevonden.

LEES OOK: Politie Leiden geeft jongeren Voorschoten veeg uit pan op Facebook: 'Wat hebben jullie het zwaar!'
Deel dit artikel: