Nieuws

'Niet bang voor aanslagen', organisator vuurwerk op Hofvijver in Den Haag maakt zich geen zorgen

DEN HAAG - De organisatie achter het grote vuurwerkfeest donderdagavond bij de Hofvijver in Den Haag maakt zich geen zorgen na een waarschuwing van veiligheidsdiensten. Die zeggen dat er tijdens de jaarwisseling kans is op aanslagen in de grote steden. 'Ik maak me niet zoveel zorgen, ik heb wel zin in een mooi feestje', zegt Nathan Wiersma, uitvoerend producent van organisator Niehe Media.
'Het kan natuurlijk dat mensen thuisblijven omdat ze zich er druk om maken, daarom wordt het ook live op SBS6 uitgezonden. Maar ik verwacht toch wel dat een hoop mensen uit Den Haag en omgeving hiernaartoe gaan komen om naar dit mooie vuurwerk te kijken', aldus Wiersma op Radio West.
'Wij zetten beveiliging in, zoals dat moet volgens de richtlijnen in overleg met gemeente en politie.' Wat de gemeente aan extra maatregelen neemt, daar kan de organisator niks over zeggen. 'Wij gaan er alles aan doen om mensen hier een veilig gevoel te geven.'

Regels tijdens vuurwerkshow

Wel gelden er volgens Wiersma regels. Hij legt uit: 'Als je hier naartoe komt, ben je op een evenemententerrein. Dan gelden er wat huisregels. Geen wapens bij je, geen vuurwerk afsteken, dat steken wij wel af. Verder is er visuele controle op mensen dat ze geen rare dingen doen. We werken natuurlijk nauw samen met de politie en de lokale diensten.'
Wiersma is optimistisch over het evenement. 'Voorbereidingen gaan goed, tot nu toe hebben we mooi weer. We kunnen lekker doorwerken en verwachten dat alles op tijd klaar zal staan.' Vanaf 23.00 uur draait een dj muziek bij de Hofvijver, het vuurwerk begint om middernacht.