Gratis naar Jon van Eerd… De 10 leukste uittips!

REGIO - De kerstvakantie loopt op zijn einde, maar er valt nog genoeg te beleven in de regio. We zetten de 10 leukste uittips voor je op een rij en trakteren je op vrijkaarten voor de voorstelling ‘Harrie Babba’!

Tip 1: Stadsbal Delft- De Wintereditie - Delft

Dansliefhebbers opgelet! Gooi de heupen los op 9 januari tijdens Stadsbal Delft – De Wintereditie. Theater de Veste wordt omgetoverd tot een winterse danstempel. Doe mee met de Salsa masterclass van SalsaVentura of kies juist voor de masterclass Ballroom die gegeven wordt door Ballroom kampioenen Ciccio Pecoraro en Jasmijn van Jole.
Tip 2: Night of Illusions – Alphen aan den Rijn & Zoetermeer
‘Night of Illusions’ is de nieuwe theatershow van Christian Farla. Snelle verschijningen en verdwijningen... Je beleeft het tijdens deze spannende show voor het hele gezin! Op 8 januari te zien in Theater Castellum en op 10 januari in Stadstheater Zoetermeer.
Tip 3: Cold Cases – Den Haag
Ben jij een goede archeoloog? Tot eind mei kun je erachter komen bij de interactieve tentoonstelling ‘Cold Cases’ in het Museon. Hier kom je onder andere te weten hoe DNA-onderzoek in zijn werk gaat en hoe je een gezichtsreconstructie maakt van een schedel.
Tip 4: Nieuwjaarsconcert – Den Haag & Leiden
Begin het jaar met een muzikale nieuwjaarsduik! Singer-songwriters collectief ‘Het Nieuwe Lied’ (met o.a. Yentl & de boer en Jeroen Woe) hebben een bijzonder Nieuwjaarsconcert voor je in petto. Swingend het nieuwe jaar ingaan, doe je op 3 januari in Theater Diligentia en op 9 januari in Theater Ins Blau.
Tip 5: De vetste wensen voor de vogels – Leiderdorp & Nieuwkoop
Bezorg de vogels bij jou in de buurt ook een goede start van het jaar, door vogeltaartjes of zonnepittenpopjes voor ze te maken. Leuk voor kinderen tussen de 6 tot en met 12 jaar. Wil je nog meer voor de vogels betekenen? Op zondag 3 januari kun je vogelvoederhuisjes maken bij de Nieuwkoopse Plassen.
Tip 6: Het meisje met het rode haar – Alphen aan den Rijn
Wie was Hannie Schaft en wat dreef haar om de keuzes te maken die ze maakte? Zeventig jaar na haar overlijden vertelt de musical Het meisje met het rode haar, het verhaal van Nederlands bekendste verzetsheldin opnieuw. Met Roos van Erkel als Hannie Schaft en Jim Bakkum als Hugo. Op 5 januari te zien in Theater Castellum.
Tip 7: De Neuzelbeurs – Rijswijk
Opgeruimd het nieuwe jaar in? Verkoop je spulletjes op 9 en 10 januari op De Neuzelbeurs in de Broodfabriek. Met meer dan 350 kramen is dit de grootste koopjesmarkt van de regio Haaglanden en het Westland. Natuurlijk kun je er ook als bezoeker heen om leuke koopjes op de kop te tikken.
Tip 8: Dinodagen Naturalis - Leiden
Leuk voor de kids; tot 3 januari staat Naturalis in het teken van dinosauriërs. Bouw je eigen T-rex, bezoek het Dinolab en maak een prepareersessie mee. Dat en veel meer dino-activiteiten, beleef je tijdens de Dinodagen.
Tip 9: Nieuwjaarsduik – Scheveningen
Uiteraard mag deze tip niet in het lijstje ontbreken. Een frisse start van het nieuwe jaar maak je met de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Neem op 1 januari om 12.00 uur een duik in het ijskoude water van de Noordzee met als beloning een kop warme erwtensoep.
Tip 10: Vrijkaarten Harrie Babba - Delft
Jon van Eerd is terug in het theater met opnieuw een hilarische comedy. In Harrie Babba wordt het Harrie Vermeulen wel erg moeilijk gemaakt als hij als geest uit de fles moet gehoorzamen aan elke gek die hem tevoorschijn tovert. Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij iedereen om hem heen tot grote wanhoop drijft. Op 7 en 8 januari te zien in Theater De Veste.
Mail naar uitagenda@omroepwest.nl waarom jij deze voorstelling niet wil missen en maak kans op vrijkaarten!