Zeer grote brand in De Lier onder controle, klein deel bedrijfspand afgebrand

Zeer grote brand bij een bedrijf aan de Veilingweg in De Lier
Zeer grote brand bij een bedrijf aan de Veilingweg in De Lier © Regio15
DE LIER - In een bedrijfspand aan de Veilingweg in De Lier heeft tijdens Oud en Nieuw een zeer grote brand gewoed. De brand begon in een stapel pallets. Die brandde helemaal af en ook een klein deel van het bedrijfspand van Moerman Lilium ging verloren. Er raakte niemand gewond.
De brand ontstond even na 23.00 uur en was tegen 3.00 uur onder controle. De brandweer rukte met veel materiaal uit om het vuur te blussen. Volgens een woordvoerder waren ongeveer vijftig tot zestig brandweerlieden ter plaatse.
Er zijn onder meer hoogwerkers ingezet en een grijper die de pallets uit elkaar heeft getrokken zodat de brandweer beter bij de vuurhaard kon komen.

Rook in verre omtrek te zien

De stapel pallets brandde volledig af en ook de koelcellen in de naastgelegen loods gingen verloren, maar de brandweer slaagde erin om het grootste deel van het bedrijfspand te behouden. Wel is er veel rookschade.
De rook was in de verre omtrek te zien. Er zijn volgens de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Maar omdat rook in principe nooit goed is om in te ademen, werd omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.
Over de oorzaak is op dit moment nog niets bekend.