Instellingen

‘Dronken automobilist reed met hoge snelheid mensen aan’

DEN HAAG - Het ongeluk op de Neherkade in Den Haag, waarbij twee mensen omstreeks middernacht zwaargewond raakten, gebeurde omdat een 'dronken automobilist met hoge snelheid de slachtoffers aanreed'. Dat zegt een getuige tegen verslaggever Lot van Bree van Omroep West. 'De bestuurder kwam met hoge snelheid aanrijden en klapte toen op mensen die op de middenberm vuurwerk aan het afsteken waren', aldus de getuige.
Zeker één van de gewonden is een vrouw, van de ander is onbekend of het een man of vrouw is. De politie kan nog niet zeggen hoe oud de bestuurder is en waarvandaan hij afkomstig is. Het ongeluk gebeurde toen de automobilist op de Neherkade in de richting van station Moerwijk reed. 'De bestuurder liep na het ongeluk eerst nog weg, maar keerde later terug", aldus de getuige, die spreekt van 'een dronken man'.
De politie stelt dat er hoogstwaarschijnlijk geen opzet in het spel is geweest. Wel dat de bestuurder inderdaad beschonken in de auto zat, zo is uit een test gebleken. 'Hij probeerde de mensen te ontwijken, maar dat is niet gelukt', aldus een politiewoordvoerder. De bestuurder werd aangehouden en zit voorlopig vast.