De West Wekker: minder vuurwerkslachtoffers en wennen aan einde gratis plastic tassen in winkels

De West Wekker van maandag
De West Wekker van maandag
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is nog even wennen in het nieuwe jaar, geen plastic tassen meer bij de kassa. En Wie is de Mol? Slechts 9 procent van de stemmers denkt dat hockeyer Taeke Taekema uit Leiderdorp de boel voor de gek houdt. En goed nieuws aan het begin van 2016: minder mensen liepen vuurwerkletsel op tijdens de jaarwisseling. Al is elke gewonde er natuurlijk een teveel.
1.

Zowel klanten als winkeliers moeten nog even wennen aan het feit dat er sinds 1 januari geen gratis plastic tasjes meer bij de kassa mogen worden verstrekt. Toeristen snappen er helemaal niks van zegt een winkelier in Delft, die de maatregel betreurt. Maar hij heeft geen keus, want overtreders worden aangepakt.
2. Minder vuurwerkslachtoffers en alcoholvergiftigingen tijdens jaarwisseling in onze regio.
Goed nieuws na de jaarwisseling, want er zijn een stuk minder mensen met vuurwerkletsel op de spoedeisende hulp beland in onze regio. In totaal raakten 54 mensen gewond, terwijl dat er vorig jaar nog 85 waren. Ook zijn de wonden minder erg.
3. Slang in damestoilet Holland Casino Scheveningen, vrouw schrikt zich te pletter
Een vrouw dacht tussen het gokken door even rustig naar de wc te kunnen, maar kwam van een koude kermis thuis. Onder de toiletpot kronkelde een gevlekte slang van een meter lang. Ze rende snel de wc uit.  
4. 'Nieuwjaarsduik Scheveningen in New York Times bewijst ongelijk The Hague Beach'
The Hague Beach of toch gewoon Scheveningen. De discussie over de naam van het strand achter de duinen blijft de gemoederen flink bezighouden. The New York Times heeft het gewoon over Scheveningen. Discussie gesloten, aldus Groep de Mos.
5. 2,1 miljoen kijkers voor Wie is de Mol? Hockeyer Taeke Taekema uit Leiderdorp is niet zo verdacht
Het nieuwe seizoen is weer in alle hevigheid losgebarsten, net als alle wilde speculaties over wie nou de mol is. Er zijn niet zo veel mensen die denken dat hockeyer Take Taekema uit Leiderdorp de boel bedriegt.  
Het weer: de dag begint bewolkt en met lichte buien. Ook in de middag en avond blijft het regenachtig. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. De maximumtemperatuur komt uit op 8 graden.