Beste toko van Nederland is Menteng uit Voorburg

VOORBURG - Voor het beste Indische of Indonesische eten moet je in onze regio zijn. In de top tien op de lijst van vijftig beste toko's van Nederland van Indoweb.nl staan maar liefst vijf toko's uit Den Haag en één uit Voorburg. En die laatste is de allerbeste: Toko Menteng.
'Ik ben ernorm blij', zegt toko-eigenaar Seno The. Ondanks dat Toko Menteng twee jaar terug nummer vijf was en in 2015 op de derde plaats stond, had The de titel dit jaar niet verwacht. Het nieuws overrompelde hem dan ook. 'Ik werd erop gewezen door een vriendin van me. Toen ging ik naar de website en zag ik het.'

LEES OOK: Verkocht! Pand van failliet restaurant Sarinah in Den Haag heeft nieuwe eigenaar

Het geheim? 'We gebruiken zoveel mogelijk verse producten', vertelt The trots. Ook 'altijd vriendelijk' zijn, 'zo min mogelijk fouten maken' en 'zo goed mogelijk de traditionele smaak krijgen', hebben waarschijnlijk geholpen om de beste te worden. 'Ik heb tegen het personeel gezegd: dit is een prijs voor jullie allemaal', aldus The.

Uitbreiding

Het succes van The krijgt een vervolg. 'Ik wil een tweede vestiging gaan openen', verklapt de toko-eigenaar. De plannen zijn nog niet helemaal rond, maar The hoopt over dat hij een paar maanden ook in Den Haag de deuren kan openen.

Niet alleen Menteng is opgevallen. In de top tien van Indoweb staan verder ook Toko Sawa Indonesian Food uit Den Haag (3), Toko Dian uit Den Haag (4), Toko Poesaka uit Den Haag (5), Toko Deli uit Scheveningen (7) en Restaurant Toko Frederik (10) uit Den Haag. De nummer één van vorig jaar, Toko Si Pentje uit Den Haag is dit jaar terug te vinden op plaats 16.
Deel dit artikel: