Concurrentie voor Scheveningen: Hagenaars willen vreugdevuur in Zuiderpark Den Haag

DEN HAAG - Hagenaars willen bij de volgende jaarwisseling een vreugdevuur in het Zuiderpark. De Facebookgroep Vreugdevuur Zuiderpark heeft in twee dagen tijd al ruim 10.000 leden.
'Wij willen dit fenomeen naar het Zuiderpark halen en de ouderwetse traditie weer van zich doen laten spreken. Vreugdevuur Zuiderpark nu nog een wens, maar hopelijk wordt het een traditie', staat
.
Dat Den Haag tijdens de jaarwisseling al twee vreugdevuren heeft op het Scheveningse strand, maakt volgens initiatiefnemer Maurice Noort niets uit. Hij wil de strijd met Duindorp en Scheveningen absoluut niet aangaan. 'Het is een utopie om te denken dat dat zou kunnen', zegt hij. Volgens hem gaat het vooral om een gezellig feest en moeten ook mensen die in het centrum wonen bij een vuur kunnen komen.

Lobbyen politiek

Hoe hij zijn plan denkt te realiseren? 'We zijn nog op zoek naar mensen die ons kunnen ondersteunen en in de politiek zijn we aan het lobbyen. Het staat nog in de kinderschoenen', zegt hij tegen mediapartner Den Haag FM.
Toch gaat Noort ervan uit dat het plan tijdens de volgende jaarwisseling een feit is. 'Als de gemeente toestemming geeft, komt er een feest dat heel lang nog zal nagalmen in Den Haag.'
Hagenaars houden wel van een vuurtje, zie onderstaand filmpje van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.