HBS vindt in Marcel Koning (ex-ADO) opvolger van trainer André Wetzel

DEN HAAG - In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer is zondagtopklasser HBS terechtgekomen bij voormalig profvoetballer Marcel Koning. De oud-speler van ADO Den Haag heeft een mondelinge overeenkomst om de vertrekkende André Wetzel op te volgen. Koning tekent een contract voor één seizoen, laat de geboren Hagenaar weten aan Omroep West.
Op dit moment heeft hij nog de A1 van Feyenoord onder zijn hoede. Zijn huidige werkgever is op de hoogte van zijn overstap. Omdat HBS-voorzitter Jacco Visser momenteel in het buitenland verblijft, laat de contractondertekening van Koning nog even op zich wachten.

LEES OOK: Topklasser HBS en Andre Wetzel aan het eind van het seizoen uit elkaar

'De laatste tien jaar is HBS echt mijn club geworden', verklaart Koning zijn keuze. Nadat hij door blessureleed werd afgekeurd als betaald voetballer, speelde hij 3,5 jaar in het eerste elftal van HBS. Vervolgens haalde hij zijn trainersdiploma's bij de Haagse club.

Eerste klus als hoofdcoach

Achtereenvolgens werkte Koning, die behalve ADO ook uitkwam voor NEC en NAC Breda, als jeugdtrainer bij HBS, ADO en Feyenoord. Nu maakt hij zich op voor zijn eerste klus als hoofdcoach. 'Voor mij is dit de ideale stap. Na drie jaar bij Feyenoord zie ik dit als een mooie uitdaging.'

Hij hoopt dat HBS zich dit seizoen handhaaft in de topklasse. 'Mijn ambitie is om het hoogste na te streven met HBS. Ik ken de spelersgroep, heb sommige jongens nog getraind bij ADO onder 20. Het is zaak om de groep elkaar te houden, het liefst met zoveel mogelijk HBS'ers. Mischien moet er nog wat ervaring bij, maar alleen als het écht beter is dan wat er loopt.'
Deel dit artikel: