Instellingen

Eigenaar Club Magnum mag nooit meer bedrijf leiden in Zoetermeer

Club Magnum in Zoetermeer.
Club Magnum in Zoetermeer. © Jens van Pieterson
ZOETERMEER - De eigenaar van club Magnum in Zoetermeer mag nooit meer een bedrijf in de stad exploiteren. Dat heeft burgemeester Charlie Aptroot besloten. De club werd eind december gesloten omdat er criminele activiteiten plaatsvonden. Wat de directe aanleiding was om de club te sluiten wil de gemeente niet zeggen.
De club was het afgelopen jaar regelmatig onderwerp van discussie vanwege
. Eind december besloot de burgemeester Magnum
. Dit op advies van het landelijk bureau Bibob, dat erop toeziet dat er geen misbruik wordt gemaakt van onder meer vergunningen.
Het besluit betekent niet dat de club helemaal nooit meer open gaat. Er zou een andere eigenaar kunnen komen of er kan zich een nieuw bedrijf vestigen in het pand. Maar dat zal in elk geval met een andere eigenaar zijn.

Niet gebruikelijk

Een persoon verbieden om ooit nog een bedrijf te beginnen in een gemeente is niet gebruikelijk, zegt een woordvoerder van de gemeente. De burgemeester is tot dit besluit gekomen 'gezien de aard van de activiteiten'. Overigens zijn er nog twee andere clubs in Zoetermeer in opspraak. Met de eigenaren van deze bedrijven wil de burgemeester snel 'in gesprek'.