Afscheid Michael Boogerd bittere pil, zegt hoofdsponsor wielerploeg

Ploegleider Michael Boogerd van Roompot overlegt met wielrenner Johnny Hoogerland.
Ploegleider Michael Boogerd van Roompot overlegt met wielrenner Johnny Hoogerland. © Orange Pictures
DEN HAAG - Het gedwongen vertrek van de Haagse ploegleider Michael Boogerd vanwege een schorsing naar aanleiding van diens dopingverleden als wielrenner valt hoofdsponsor Roompot Vakanties zwaar. 'Zijn afscheid is een bittere pil, maar wij blijven als sponsor achter het team staan', liet de teleurgestelde geldschieter woensdag in een korte reactie weten.
'Tegenslagen zijn onlosmakelijk verbonden met topsport, net als het opstaan en weer doorgaan. Roompot ziet de sponsoring van de wielerploeg als een goede manier om Nederlands wielertalent te steunen en blijft dat dus ook gewoon doen.'
Boogerd, die in België woonachtig is, kreeg een jaar geleden van de Belgische wielerbond een tijdelijke licentie om als ploegleider bij Roompot Oranje Peloton aan de slag te gaan. De KBWB besloot tot een voorlopige vergunning in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de internationale wielerunie UCI naar de dopingbekentenis van Boogerd uit 2013 verrichtte. De UCI schorste de Haagse oud-coureur woensdag alsnog voor twee jaar, tot 21 december 2017.