Extra aandeelhoudersvergadering ADO Den Haag om betalingsachterstand Chinese clubeigenaar

DEN HAAG - Er komt een extra aandeelhoudersvergadering van voetbalclub ADO Den Haag. Die wordt gehouden naar aanleiding van de betalingsachterstand van eigenaar Hui Wang. Dat bevestigt een woordvoerder van wethouder De Bruijn. Het initiatief voor de vergadering, op 20 januari, komt van zowel de club als de Haagse wethouder van financiën Tom de Bruijn.
Hui Wang is grootaandeelhouder van ADO. Hij zal dus bij de vergadering aanwezig moeten zijn. Het is niet duidelijk of hij al is uitgenodigd om deel te nemen aan de vergadering. De club heeft nog niet officieel bekendgemaakt wanneer de vergadering plaatsvindt. Eerder werd al een vergadering uitgesteld omdat Wang niet kwam opdagen.

Hui Wang heeft een bedrag van 3,7 miljoen euro openstaan. Als Wang op korte termijn niet alsnog met de beloofde miljoenen op de proppen komt zal ADO vrijwel zeker in de categorie 1 van de KNVB-indeling belanden, wat betekent dat de club onder financieel toezicht komt te staan van de voetbalbond.

LEES OOK: Wang heeft ADO nog niet betaald; wethouder De Bruijn heeft 'alles gedaan om geld te krijgen'

Bovendien kunnen de ambities om structureel mee te doen in de subtop van de eredivisie dan de koelkast in. Trainer Henk Fraser kan het aantrekken van nieuwe spelers in deze winterstop sowieso op zijn buik schrijven, omdat er op dit moment geen geld beschikbaar is.
Deel dit artikel: