Instellingen

Tweede Kamerlid Koser Kaya fietst van Den Haag naar Wassenaar, actie tegen kustbebouwing

Fatma Koser Kaya
Fatma Koser Kaya
DEN HAAG - Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya (D66) maakt donderdag een fietstochtje van Den Haag naar Wassenaar, samen met raadsleden van D66 in Den Haag en het partijbestuur van Wassenaar. De politici voeren actie tegen het kabinetsbesluit om de kuststrook niet langer te beschermen tegen bebouwing.
'Met deze fietstocht wil ik het belang benadrukken van de prachtige kustlandschappen in Nederland', zegt Koser Kaya. 'We kunnen onze stranden niet verkwanselen door strandpaviljoens en hotels te bouwen.'
Het Kamerlid heeft vragen gesteld aan het kabinet over bebouwing in kustgebieden. Ze wil weten of provincies kustgebieden kunnen aanwijzen als bijzondere landschappen. 'Alleen dan kan worden voorkomen dat onze stranden worden volgeplempt met gebouwen', aldus Koser Kaya.

Strandpaviljoens

Het kabinet paste de regels voor kustbebouwing onlangs aan. Ook natuurorganisaties zijn bang dat de kust nu wordt volgebouwd. Eigenaren van strandpaviljoens zijn wel blij met de verandering. Zij kunnen vanaf volgend zomerseizoen mogelijk het hele jaar openblijven.