OM eist 7 maanden tegen relschopper Schilderswijk

© Regio15
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie eist 7 maanden cel tegen Jeffrey T. (28) uit Amsterdam. Volgens het OM was hij een van de aanstichters van de rellen in de Schilderswijk afgelopen zomer. Een demonstratie na de dood van Mitch Henriquez liep toen uit de hand.
De officier van justitie noemde T. een van de voortrekkers. Hij liep steeds vooraan
en had een provocerende houding, aldus de officier. T. gooide zelf in ieder geval drie stenen. Zelf zegt hij dat hij de stenen richting de trambaan gooide, maar dat gelooft de officier van justitie niet.
Later deelde T. nog een foto op Facebook van een agent die volgens hem verantwoordelijk was voor de dood van Henriquez, met een dreigende tekst erbij. T. zegt dat hij dat niet zelf heeft gedaan.

Geen schuld

T. vindt zelf dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. 'Als ik strafbare feiten pleeg, pleeg ik echte strafbare feiten', zegt hij. Op zijn strafblad staan een overval, mishandelingen, bedreigingen en een poging tot zware mishandeling. Hij heeft vaker in de cel gezeten. 'Ik doe geen kleine dingen zoals dit. Dit is in mijn ogen geen strafbaar feit.'
De officier wil dat hij hulp krijgt, maar zelf ziet T. daar niks in. 'Jullie zijn te laat', zegt hij. 'Toen ik 16 was, werd ik niet geholpen. Toen moest ik alles zelf doen. Nu is het te laat om mij te helpen. Jullie hebben mij laten volgroeien, je kunt me nu niet meer veranderen.'