Extra raadsvergadering in Westland over uitgelekt asbestrapport verschoven

Het asbest lag in de hele straat verspreid
Het asbest lag in de hele straat verspreid
WESTLAND - De extra raadsvergadering in Westland over het uitgelekte rapport over de asbestwijk in Wateringen wordt niet maandag, maar donderdag 14 januari gehouden.
Westland Verstandig en LPF Westland hebben gevraagd om de extra raadsvergadering. Zij wilden die eigenlijk op maandag houden, maar uiteindelijk besloot een meerderheid van de fractievoorzitters dat donderdag een betere dag is.
Ook de LPF heeft hiermee ingestemd. 'Maandag beschikken wij nog niet over belangrijke informatie die we donderdag wel zullen hebben, zoals het plan van aanpak van de gemeente en de reactie van de provincie Zuid-Holland daarop', aldus fractievoorzitter Dave van der Meer.

Asbest na grote brand

Na een brand aan de Poeldijkseweg in Wateringen een jaar geleden kwam er in de buurt asbest vrij. Volgens het uitgelekte rapport hebben inwoners een groot risico gelopen.
De fracties in de raad willen duidelijkheid voor de burgers, omdat er veel onrust is ontstaan. Er is nog een uitgebreid rapport in de maak over wie welke rol had en of taken goed zijn opgepakt.

Opruimen asbest

De gemeente komt dinsdag 12 januari met een plan hoe de asbest in Wateringen wordt verwijderd. Dat plan wordt in een brief voorgelegd aan de raad en de provincie Zuid-Holland. Woensdag aanstaande wordt dit plan besproken bij de provincie.
Tijdens de extra raadsvergadering donderdag kunnen de verschillende politieke partijen reageren op het plan.