Oude-koudeasfalt-fabriek moet meest bruisende deel van Gouda worden

DEN HAAG - Het is nu nog een lelijke oude fabriek, maar het voormalige Koudasfalt-terrein moet het meest bruisende deel van Gouda worden. Ten minste, als het aan een groep burgers ligt. Ze hebben plannen gemaakt om een er multifunctioneel terrein van te maken met bijvoorbeeld een stadsstrand, camping, bedrijfsruimtes en een evenemententerrein.
De club van bewoners met de naam GOUDasfalt zit boordevol met ideeën en ook de ondernemers staan al in de rij om aan te kunnen sluiten bij het idee. Maar het idee leeft ook in de stad. Maud Roukens van GOUDasfalt: 'We begonnen met drie personen. Na een week waren het er twaalf en na een maand al 175. Nu zijn er nog 70 over die zich echt belangeloos inzetten om er een succes van te maken.'
Peterpaul Kloosterman is een van de initiatiefnemers. 'Het is een heel bijzonder project. Vooral het gevoel dat je het met elkaar doet is heel mooi.'

Locatie

Het terrein ligt op een bijzondere locatie: op een steenworp van het centrum, aan de Hollandse IJsel en met uitzicht op de Krimpenerwaard. 'Het is juist mooi om dit allemaal met elkaar te kunnen verbinden', aldus Kloosterman.
Het aankopen van het voormalige Koudasfalt-terrein in Gouda door die gemeente lijkt slechts een kwestie van tijd. Woensdag heeft het college overeenstemming bereikt over de koopsom met KWS, de huidige eigenaar. In februari moet de gemeenteraad alleen nog instemmen met de koop.